A contemporary villa in Geneva. Their style of living chic relaxed, I guided them through the house with the interior decoration.

IMG_1522

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Curtains are of course needed in a house with many and big windows.  I chose a transparent linen fabric, goes well with the contemporary.

IMG_0233

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Looks a little bit naked without curtains!

IMG_0540

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1518

 

 

 

 

 

 

 

 

 

For the living room a big 100% woollen carpet was chosen from Kasthall in different colours of blue to reflect the lake that you can see from the sofa. It also enhances the light blue of the sofa.

Poufs are such a great complementary seating element to a sofa. Poufs and lamp from  Muuto.

IMG_1519

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cushions in silk from Mimou

IMG_1521

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The Diva oak lamp is a beautiful piece. 1m20 high enlightens perfectly this corner. A lamp and a piece of sculpture at the same time.

The office/guest room was turned into a relaxed haven of nature for relaxation and concentration!

IMG_1523

 

 

 

 

IMG_0228

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Looks pretty plain with the white wall.

 

There is nothing better than wall paper to transform a room, Wonderland is a beautiful collection from Boråstapeter

IMG_1525

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The beautiful rug Birds Nest 100% wool from Kateha.

IMG_1524

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The interesting collection of cushions are made by the textile designer Simon Key Bertman. Made out of shoe laces in cotton.

The colours in the TV room were inspired from the different hues of yellow in the Pouf from Living Divani.

IMG_1528

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The 100% woolen rug from Kasthall, pillows in raw silk from Mimou

 

IMG_1529

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Curtains in linen and the lamp with the lamp shade in paper is from Graypants.

Master Bedroom

IMG_1531

 

 

 

 

 

 

 

 

 

I accentuated the wall with a wall paper ´´Molntuss´´. Curtains in a thicker linen to give privacy. Bedside table from the collection ´´Tati´´.

IMG_1534

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1533

 

 

 

 

 

 

 

 

 

IMG_1532

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

With this rug you wake up on a flower bed every morning rain or shine. Hand knotted in wool and silk from Asplunds

 

IMG_1538

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The famous Cesta lamp is a timeless piece of design. Console in metal and a marble top from Asplund.

 

A Complete reformation/restauration of a 1970s studio in Geneva 30sqm.

BEFORE

DSC_0312

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The whole studio was torned down, the kitchen walls and bathroom walls and closets,  in order to turn the studio into one open space, with a bathroom, sleeping area for 2, living room and kitchen with eating area. 5sqm was kept of the old kitchen and turned into a closet right beside the entrance.  (the built in you see is the old kitchen)

DSC_0309

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

The old tile floor and wooden floor were replaced by big 60×60 ceramic grey tiles.

 

DSC_1168

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Big tiles that enhances the feeling of a bigger room were chosen rather than wood for the floor to get an urban feeling, as the studio is right in the center of town.

 

DSC_1172

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

rummet

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bathroom replaced the tub with an italian shower, and made place for a washing mashine.

DSC_0307

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_1167

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

DSC_0008

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

And it is closed by sliding glass doors to give the space an airy feeling.

 

I was asked to transform the second floor in an attached villa from 1970s. A space cut in 3 parts with a mezannine, a wall creating a very narrow corridor which separates the rest of the room. The wish was to create a more useful way to use this space, for a bedroom, social space, wardrobe etc.

BEFORE

And closed it with sliding glass doors, to give an airy feeling to the space.

AFTER

The first thing was to  use the 1m left to the roof and take away the false ceiling to give the space room to breathe. Secondly to take away the wall that separated the space with a useless corridor. And thirdly give the space a look of 21st century by replacing the old wooden floors by 30 cm large oak flooring.

The back of the Walk in closet was dressed in the “Woods” wallpaper by Cole & Son

I designed a metal stair case for the mezzanine, and the oversized door to give an impact in the big open space.

BEFORE

The bathroom was completely renovated the bathtub was replaced by an italian shower space.

AFTER

The end wall was tiled with Moroccan contemporary tiles it frames in the whole bathroom, and tubular sinks were chosen to gain space.

A project to transform a 6 square meter space with a window into a children’s bathroom.

Before

after

What is great when you are creating for kids you can allow your self with a little bit of kitch and that is always fun!

The color scale was black, turqoise and silver metal. The advantage with the non integrated sinks is that you can place them on whatever furniture you like. I found this art deco inspired piece with mirrors perfect for 2 sinks.

Yes it’s deary with a black wall, but as there is a window in the space so natural light comes in and it’s

just an accent wall and the black with the turqoise in the floor is a great combination. The teqnique of  tadelac adds a great texture to the space.

The text layed out in the mosaic is another touch of fun for the kids!

I walked into this clients house and the lack of color was overwhelming. The interior needed to get a warmer feeling.

Entrance before

Entrance After

The stair ramp was colored in black and to bring in some texture to the house I decided to put up a sisal fibre green wallpaper on an accent wall.

Family Room before

It was actually this black piece of furniture, that led me to the “limy” green and black would stay as an accent color throughout the house.

family room before

Family room After

After

kitchen eating area before

The window treatment needed to cover the window from the top

kitchen before

Kitchen After

The black accent color was drawn into the kitchen via the backsplash and the black granit counter top.

A contemporary touch within a traditional setting. Project for an Indian restaurant. The client wanted a sophisticated look with ethnic touches.

These giant Henna hands would be hand painted directly on the wall. The entrance is in the same room (1 of the dining rooms)  so your eyes would immediately be drawn to the Henna hands to give you a cool and ethnic impression.

This is the entrance overlooking a parking………….

My solution to cover this entrance is to use individual panels of fabrics, each piece of fabric can be moved back and forth.

This is the second dining room, to cover up the not so appealing ceiling we would use saris hanging loosely. The artwork on the wall would be indian looking  fabric  stapled on boards.

To enhance the curve of the dooropening  leading to  the other dining room and give a feeling of a bigger room these blown up pictures with the depth would work as a “trompe l oeil”. They would be taped to the wall with this “golden frame” tape.

Chicago Condo

This client wanted a Zen feeling in their downtown Chicago condo. A refuge of calm and relaxation.  We  chose an intensive color of green in the entrance hallway with a “jungle” of plants hanging randomly on the wall to greet them as they enter Zen bamboo sticks on the wall with pebbles on the floor.

A Swedish summer house addition

In this Annex to the main house in the country side in Sweden the customer wanted a space for guests but also a space for themselves to use like a “hide away” whenever it would rain or the main house gets too crowdy. The customer wanted a feeling of being outside inside!

Before:

After:  

The opening was moved a half a meter to the right to give it a more proportional look from the outside.

The door was custom made in black iron to reflect local old barn windows typical for the region

The gable was given this narrow window opening so the green of the garden could enter into the room.

This is the feeling the narrow window gives from inside.

The customer wanted a big open space, so this wall went down.

The floor was painted in a vivid red to contrast with the intense green outside and the black of the door

At the end of the room a bathroom was created, a private space yet open to the room

On the showerwall and the sinktable a maroccan method was used called “tadelac” a marblelike method, here again the redish color is taken up as a contrast to the black slate

The shower wall is in checkers of different greys in granit

On a rainy day you just open the doors with the beautiful view of the garden and relax and yet have the feeling of being a part of the outside

4 replies to “Projects DesignMaliN

  1. !..an additional very good put up, I would assume practically nothing much less from you although :]

  2. hi!,I like your writing so so much! percentage we keep in touch more about your post on AOL? I require a specialist in this space to solve my problem. May be that is you! Looking forward to peer you.

  3. I saw your web, and many works are so beautiful. I am an editor. We are now collecting vertical walls to publish. Would you like to join?

  4. Hello Jessica what do you mean by vertical walls?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Updating ..
Your cart is currently empty.